Home » Food » Quin és el problema de Facebook amb el canvi de privadesa d’Apple?

Quin és el problema de Facebook amb el canvi de privadesa d’Apple?

Apple ara està preparada per implementar la seva funció de transparència de seguiment d’aplicacions (ATT) que demanarà als usuaris que confirmin si estan d’acord amb el seguiment de les seves dades per les aplicacions. Això ha provocat un enrenou a la indústria tecnològica, amb Facebook que s’ha oposat fermament al canvi.

En obtenir informació d’antics experts de Facebook, aquest article explicarà per què la companyia està fent un gran enrenou pel proper canvi de privadesa d’Apple.

Visió general del proper canvi de privadesa d’Apple

Apple està previst que introdueixi un canvi important de privadesa al seu sistema operatiu iOS 14 a finals de 2021. Aquest canvi requerirà que els usuaris s’hi inscriguin abans que els desenvolupadors d’aplicacions puguin utilitzar les dades del seu dispositiu per a anuncis orientats. Com a plataforma de publicitat mòbil més dominant, Facebook perdrà milers de milions de dòlars en vendes d’anuncis si els usuaris decideixen no participar-hi.

El canvi de privadesa representa un canvi del màrqueting basat en dades i cap a un enfocament més basat en preferències personals. A més, Apple té previst permetre que els usuaris permetin que les aplicacions recopilin només una part de les dades del seu dispositiu, cosa que complica encara més la capacitat de Facebook de publicar anuncis rellevants.

Facebook ha respost llançant el seu missatge de seguiment d’anuncis dedicat per als usuaris d’iPhone i iPad, amb l’esperança que la gent s’hi inscrigui i permeti als desenvolupadors d’aplicacions de tercers com ell accedir a les dades. Al mateix temps, Facebook ha passat a l’ofensiva amb una sèrie de campanyes d’alt perfil que argumenten en contra del moviment d’Apple com a anticompetitiu i perjudicant les petites empreses que depenen d’anuncis dirigits per tenir èxit. Com a resultat, les empreses es troben ara bloquejades en una batalla cada cop més alta que pot determinar com funciona la publicitat digital en el futur.

mark zuckerberg facebook apple idfa 1m rodriguezcnbc

Els antics experts de Facebook expliquen per què la companyia està fent un gran enrenou pel proper canvi de privadesa d’Apple

Mentre Apple es prepara per implementar una nova política de privadesa que limita la quantitat de dades a les quals poden accedir els desenvolupadors d’aplicacions mòbils, Facebook ha respost amb crítiques i advertències. Però, per què l’empresa fa tant enrenou?

Segons antics experts de Facebook, hi ha alguns motius clau pels quals l’empresa està tan preocupada. En aquest article, analitzarem aquests motius i explorarem les implicacions del canvi de política d’Apple per a Facebook.

Com afectarà el canvi de privadesa la recollida de dades de Facebook

Quan Apple va anunciar les seves noves iniciatives de privadesa a principis del 2021, estava clar que el gegant tecnològic tenia la missió d’assegurar que els usuaris tinguessin el control total sobre les seves dades. Un dels canvis en particular, la funció de transparència de seguiment d’aplicacions (ATT), afectarà dràsticament com Facebook monetitza la seva plataforma.

Sota el marc ATT, els desenvolupadors han d’obtenir el consentiment de l’usuari abans de recollir o compartir dades amb tercers per a publicitat dirigida. Per a Facebook, això significa que els usuaris se’ls ha de demanar permís explícitament abans que Facebook pugui aprofitar les seves dades per oferir publicitat adaptada a ells. En altres paraules, sense que els usuaris optin per ser rastrejats i, per tant, permetin als anunciants l’accés a les seves dades, les empreses poden tenir un públic limitat per orientar-se.

Les implicacions d’això podrien ser enormes, com han assenyalat nombrosos antics empleats de Facebook, perquè el seguiment és una de les seves principals fonts d’ingressos. Sense accés a anàlisis detallades d’usuaris, com ara la ubicació, la demografia i els interessos, serà difícil oferir serveis específics i probablement hauran de recórrer a estratègies més genèriques però menys efectives.

A més, sense aquest nivell granular de seguiment els podria resultar més difícil fer un seguiment del comportament dels usuaris dins de determinades àrees o mitjançant determinats dispositius, cosa que inevitablement els allunyarà d’algunes àrees clau, com la publicitat per a mòbils, que va representar el 77% dels ingressos publicitaris totals en Q4 2020 segons The Atlantic.

Fins ara no hi ha hagut cap resposta directa de Facebook. Tot i així, els analistes suggereixen que si altres plataformes adopten la política ATT d’Apple, el resultat final de Facebook podria tenir un impacte, cosa que podria indicar la fi del domini dels gegants tecnològics a l’espai global de màrqueting digital.

mark clubhouse apple facebook shops 1m rodriguezcnbc

Com afectarà el canvi de privadesa la publicitat dirigida de Facebook

Des del principi, Facebook va construir el seu creixement al voltant de la recollida i l’aprofitament de dades dels usuaris per a la publicitat dirigida. Actualment, al voltant del 98 per cent dels seus ingressos el 2020 provenen dels anuncis. Tanmateix, amb l’entrada en vigor del requisit de transparència de seguiment d’aplicacions (ATT) d’Apple amb l’iOS 14.5 d’Apple, Facebook ja no podrà recollir de manera anònima les dades dels usuaris a través d’altres aplicacions per orientar els anuncis amb més precisió i mesurar-ne el rendiment, deixant un gran impacte. el seu model de publicitat.

L’actualització de privadesa de l’ATT requereix que els desenvolupadors d’aplicacions obtinguin un permís explícit de l’usuari abans de fer-ne un seguiment en altres serveis o llocs propietat de tercers. Afegeix una capa addicional de control a l’experiència de privadesa de l’usuari. Ofereix als usuaris la propietat de la seva petjada digital, una cosa desconeguda anteriorment per a moltes persones que poden haver estat vulnerables perquè no entenen l’abast del que compartien mentre utilitzaven diverses aplicacions i interactuaven amb llocs web o serveis de tercers.

Abans d’aquest canvi, Facebook accedia a punts de dades com quines pàgines web o altres aplicacions visiteu, historials de compres o vídeos mirats a través de dispositius connectats, tot sense el consentiment informat directe dels usuaris, cosa que va plantejar diverses preocupacions de privadesa a les agències reguladores i als grups de la societat civil a nivell mundial. Amb aquest canvi s’espera que això reduirà considerablement la quantitat d’informació de màrqueting recopilada per les empreses de xarxes socials, la qual cosa reduirà els clients potencials de vendes de llocs web generats a través d’aquests canals, així com les conversions de vendes generades a partir d’aquests clients, ja que l’orientació més precisa es reduirà dràsticament reduint la campanya general. ROI per a empreses que volen utilitzar aquests canals per a esforços de màrqueting. Com a resultat, podem esperar una major dificultat per a les empreses que busquen utilitzar les xarxes socials per a la publicitat ara que les capacitats d’orientació s’han vist compromeses a causa d’aquest canvi de privadesa que afecta quants detalls demogràfics poden utilitzar plataformes com Facebook per col·locar amb precisió les impressions d’anuncis a les campanyes i conduir el trànsit cap als resultats desitjats utilitzant la seva xarxa, proporcionant una visibilitat menor dels patrons de comportament dels clients en línia a causa d’aquest canvi en l’intercanvi de valor.

Resposta de Facebook

Facebook ha expressat la seva oposició als propers canvis de privadesa d’Apple. L’empresa ha utilitzat la seva plataforma per publicar anuncis de diaris a pàgina sencera i una campanya de vídeo per reprimir els plans d’Apple. Però, per què l’empresa està fent tant d’enrenou per aquest canvi?

Els antics experts de Facebook expliquen el raonament de l’empresa.

Resposta pública de Facebook

Facebook ha respost públicament als canvis de privadesa recentment implementats per Apple, acusant l’empresa d’intentar perjudicar les petites empreses amb la seva actualització. No obstant això, el gegant de les xarxes socials també ha indicat que té previst fer tot el possible per preservar la privadesa dels usuaris i garantir que el seu producte publicitari segueixi sent efectiu.

En particular, Facebook ja ha canviat les seves polítiques de recollida de dades i demana més claredat sobre quin tipus de dades s’estan recopilant amb les noves mesures del fabricant d’iPhone. El CEO Mark Zuckerberg va dir: “Si Apple optimitza [feature] llança només per als seus competidors mentre utilitzen el seu domini per perjudicar els altres, és una violació greu de la llei i potencialment pitjor que el que veus de la majoria de les empreses en termes de pràctiques anticompetitives”.

Per contenir les conseqüències d’aquesta darrera controvèrsia, Facebook ha publicat diverses declaracions sobre la situació i com planeja treballar amb Apple per avançar. A més, l’empresa va anunciar noves eines per als desenvolupadors i venedors per permetre’ls més control sobre les seves campanyes publicitàries, eliminant qualsevol possible confusió sobre com es publiquen els anuncis en aquests dispositius.

mark zuckerberg clubhouse facebook apple 1m rodriguezcnbc

Resposta interna de Facebook

Facebook ha expressat la seva preocupació interna per les recents mesures proactives d’Apple per augmentar la privadesa dels usuaris. En una declaració filtrada, Facebook afirma que els requisits de seguretat dels processos de revisió d’aplicacions iOS d’Apple són “excés de restrictius, arbitraris i capritxosos”. En particular, l’empresa està preocupada per una característica de la propera actualització d’iOS 14 que requereix que les aplicacions sol·licitin permís per fer el seguiment dels usuaris a través d’aplicacions i llocs web gestionats per altres empreses amb finalitats publicitàries.

Atesa la dependència de Facebook de la publicitat dirigida, no és d’estranyar que hi hagi hagut un crit immediat dins de l’empresa. Els empleats van expressar frustració per complir amb les noves funcions de privadesa que podrien minar la seva capacitat d’utilitzar dades per a l’orientació d’anuncis. Altres informes van suggerir que els executius havien fet trucades d’emergència per desenvolupar estratègies per solucionar els canvis d’Apple. Tot i així, malgrat aquesta resposta des de Facebook, encara no han fet cap declaració pública oficial sobre el tema.

Implicacions del canvi de privadesa

Els propers canvis d’Apple a les seves polítiques de privadesa han suscitat un debat important, amb Facebook al centre. Antics experts i observadors de Facebook han parlat de les implicacions del canvi i de com podria afectar el gegant de les xarxes socials.

En aquest article, analitzarem els impactes potencials de la nova política i discutirem per què Facebook està fent tant enrenou pel canvi.

Impacte en la privadesa dels usuaris

L’impacte de la nova actualització de privadesa d’Apple a Facebook, concretament la funció “Transparència de seguiment d’aplicacions”, és evident. El canvi a iOS ha suposat una interrupció important per a la capacitat de Facebook per orientar eficaçment als seus usuaris amb anuncis personalitzats i rellevants. Quan els usuaris d’Apple desactiven el seguiment i l’orientació d’anuncis, ja no apareixeran en públics personalitzats i públics semblants creats per Facebook.

Aquesta actualització afecta la privadesa dels usuaris de diverses maneres. Per exemple, quan els usuaris desactiven el seguiment i l’orientació a la seva configuració d’iOS, també diuen a aplicacions com Facebook que deixin de recopilar dades sobre ells. A més, quan les seves dades ja no es recullen amb finalitats publicitàries, prohibeix a empreses com Facebook utilitzar-les amb finalitats analítiques o mostrar-los contingut personalitzat als seus canals de notícies o altres parts de la seva experiència a l’aplicació.

Al seu torn, aquesta manca de dades probablement conduirà a una disminució dels ingressos d’aplicacions com Facebook perquè si els usuaris ja no s’orienten segons les preferències personals o les dades demogràfiques, no hi ha cap garantia que aquests anuncis siguin tan efectius com els anuncis orientats abans que Apple posés estrictes. controls de privadesa en els seus dispositius. En última instància, aquests protocols de privadesa més estrictes poden dificultar que les empreses que es dediquen a la publicitat en línia, com ara els propietaris de llocs web, monetitzin amb èxit les seves operacions en línia.

Impacte en el model de negoci de Facebook

El model de negoci de Facebook es basa en campanyes publicitàries dirigides adaptades als interessos de navegació dels usuaris. Amb la recollida de dades detallada, Facebook pot oferir als seus clients anuncis hiperpersonalitzats que destaquen. Tanmateix, amb la transparència de seguiment d’aplicacions (ATT), els usuaris no poden permetre que aplicacions com Facebook recullin aquestes dades. Això significa que el sistema de microtargeting acuradament construït està en risc i es podria substituir per un sistema molt menys eficient d’anuncis de base àmplia.

La pèrdua potencial de dades d’usuari crea reptes per a la venda d’anuncis del negoci, els esforços de màrqueting i altres intents de personalitzar l’experiència de l’usuari a Facebook. No obstant això, malgrat haver-se intentat amb aquests problemes innombrables vegades, Facebook encara depèn molt de les dades dels usuaris per al creixement i l’optimització dels ingressos. Com a tal, l’esmena ATT d’Apple representa un gran obstacle per a Facebook, i va provocar múltiples declaracions públiques del CEO Mark Zuckerberg i d’altres alts executius.

Related Content
7 university snacks for students

Students are famous for their love of snacks. It’s usually Read more

11 menu ideas for student themed parties

Do you love the party? We bet yes! Like every Read more

5 Healthy Fast Food Alternatives for Students

According to the Centers for Disease Control and Prevention, more Read more

Is the Duncan Hines Cake Mix Dairy Free? |

Duncan Hines offers a variety of cake mixes and baking Read more

Leave a Comment