Home » Food » Coneixements de Jassy sobre el model de negoci d’Amazon

Coneixements de Jassy sobre el model de negoci d’Amazon

Andy Jassy és el recentment nomenat conseller delegat d’Amazon, convertint-se en el segon responsable de la companyia des que es va fundar fa més de 25 anys. Després de la baixa de Jeff Bezos del seu càrrec de conseller delegat i la transició a un paper de president executiu, Andy Jassy ha assumit el càrrec. Llicenciat a Harvard que es va incorporar a Amazon l’any 1997 just després de la seva sortida a borsa, Jassy ha estat un actor integral al món de Bezos durant les últimes dues dècades.

Com a líder d’Amazon Web Services (AWS) des de la seva creació el 2003, una posició que ara deixarà vacant amb la seva nova funció com a director general, el mandat d’Andy va veure AWS evolucionar d’un projecte secundari a una de les operacions més importants d’Amazon. No només això, sinó que durant el seu regnat, AWS es va convertir en la plataforma de núvol líder a nivell mundial, que es calcula que generarà ingressos entre 50.000 i 55.000 milions de dòlars només per al 2020! Els seus increïbles èxits es deuen no només a la seva competència tècnica, sinó també a la seva gran comprensió dels models i estratègies de negoci innovadors, així com al seu gran ull per les tendències i necessitats del mercat.

andy jassy bezos ceomims wall streetjournal

Tot i que Andy assumirà noves funcions a Amazon en general, porta amb ell coneixements actualitzats sobre les tendències actuals i les millors pràctiques pel que fa no només a la infraestructura tecnològica, sinó també als models de negoci. Ha defensat iniciatives com l’adopció de codi obert que molts consideren d’avantguarda avui dia, cosa que va ajudar a mantenir intacte el model de negoci d’AWS i els usuaris feliços. També ha estat a l’avantguarda de tendències com ara l’optimització de l’ús de materials d’adopció de computació en núvol d’intel·ligència artificial (IA) i molt més; habilitats extremadament valuoses que el van ajudar a guanyar un seient a la “taula de poder” de Jeff Bezos a la seu d’Amazon es troba com un dels seus actors més influents en els principals responsables de la presa de decisions de l’empresa.

Qui és Andy Jassy? Jeff Bezos Acolyte passa del núvol al CEO d’Amazon

Andy Jassy ha estat una figura clau en l’èxit del model de negoci actual d’Amazon. Després d’haver arribat a Amazon a l’inici de l’expansió del gegant tecnològic, va florir dins la cultura d’innovació de Bezos. Sota la tutorització de Bezos, Jassy es va guanyar el seu èxit liderant el departament de serveis web d’Amazon (AWS) i identificant els punts forts bàsics que li van permetre anar de més enllà.

La seva experiència treballant amb Bezos li va donar una excel·lent perspectiva sobre l’adaptació dels vells models de negoci a les noves tecnologies i tendències del mercat. Va acceptar el canvi, va aprendre ràpidament i va identificar maneres de millorar la satisfacció del client alhora que augmentava l’eficiència. Gràcies al seu lideratge, AWS es va convertir en una de les plataformes de computació en núvol més reeixides de la història, amb ingressos que superen els 40.000 milions de dòlars cada any.

Avui, Andy Jassy és vist com un visionari en la modernització dels models de negoci existents mitjançant la tecnologia. La seva participació amb AWS li ha permès desenvolupar un arsenal de coneixements sobre com les empreses poden innovar els seus processos o canviar completament les operacions per obtenir la màxima eficiència i potencial de creixement d’ingressos. El 2018, va assumir el càrrec de CEO d’Amazon després de la dimissió de Jeff Bezos; la seva influència en el desenvolupament de vAmazon continuarà molt més enllà de la sortida de Bezos.

Model de negoci d’Amazon

El model de negoci d’Amazon es basa en la comprensió profunda de les necessitats i preferències dels clients. Andy Jassy, ​​nomenat recentment per succeir a Jeff Bezos com a conseller delegat d’Amazon, ha estat implicat a Amazon des dels seus inicis i ha estat fonamental en el desenvolupament i creixement de l’empresa. Jassy va aprofitar la capacitat única d’Amazon per aprofitar les dades de clients, socis proveïdors i fonts de tercers per entendre millor la demanda dels clients. Aquesta profunda comprensió basada en dades va permetre a Amazon desenvolupar múltiples models de negoci, com ara comerç electrònic minorista, serveis d’entreteniment digital, ofertes de computació en núvol, a més de proporcionar serveis logístics per a venedors de tercers.

andy jassy amazon ceomims streetjournal

Una part important de l’èxit d’Amazon ha estat el seu enfocament incansable a crear experiències de client excepcionals en cada punt d’interacció amb els clients mitjançant innovacions tecnològiques com la intel·ligència artificial (IA), l’aprenentatge automàtic (ML) i l’anàlisi de dades grans. Aquestes inversions donen una visió dels desitjos i necessitats dels clients perquè es puguin tenir en compte a l’hora de crear nous productes o ajustar els processos existents. Jassy també va liderar la innovació en àrees com ara el lliurament de productes de queviures frescos mitjançant l’adquisició de Whole Foods i les opcions de lliurament locals el mateix dia mitjançant el seu programa Prime Now.

L’èxit d’Amazon també prové d’una cultura basada en l’aprenentatge continu fruit d’iniciatives de presa de riscos guiades per un esperit emprenedor inculcat pel mateix Jeff Bezos; aquesta cultura li va permetre convertir-se en la plataforma minorista en línia de més èxit disponible avui dia. Com a conseller delegat, Andy Jassy tindrà sabates grans per omplir; no obstant això, la seva actuació passada demostra que és més que capaç per a la tasca que té per davant de continuar amb els nombrosos èxits d’Amazon.

El paper de Jassy en l’èxit d’Amazon

Des que es va incorporar a Amazon l’any 1997, Andy Jassy ha tingut un paper important en l’evolució d’Amazon, passant d’un llibreter en línia a una de les empreses més exitoses del món. El seu nomenament com a CEO només posa de manifest la seva importància i influència dins de l’empresa.

Com a vicepresident sènior d’Amazon Web Services, Jassy va ser responsable de crear la que ara és una de les divisions més rendibles d’Amazon. Aprofitant les primeres inversions en computació en núvol, va portar AWS a una posició de lideratge al mercat, convertint-se en un jugador important amb clients com la NASA i la CIA. A més de desenvolupar nous productes vitals per a AWS, Jassy va anar més enllà per construir relacions significatives amb socis i clients que van permetre que AWS tingués més èxit que mai.

En el seu nucli, l’èxit d’Amazon prové de la seva actitud “obsessionada pel client”; això va ser inculcat per Jeff Bezos a totes les parts del model de negoci. Com a conseller delegat, Jassy probablement continuarà impulsant aquesta actitud en cada oportunitat. Ha demostrat l’èxit en la transició de productes fora del seu propòsit original; com la compra de Whole Foods Market el 2017 que els va catapultar a queviures i altres sectors completament diferents del seu model original. Amb la seva influència que s’estén per tantes àrees del model de negoci d’Amazon, podem esperar ni més ni menys que una innovació contínua d’aquest líder del sector, una innovació que garantirà que Amazon es mantingui per davant de la seva competència durant anys.

Contribucions de Jassy al model de negoci d’Amazon

Al llarg dels seus 22 anys de carrera a Amazon, Andy Jassy ha estat part integral del seu èxit. Es va incorporar a l’empresa l’any 1997 i actualment és el conseller delegat d’Amazon Web Services, el braç d’informàtica en núvol d’Amazon. Al llarg del seu temps a l’empresa, va exercir diversos càrrecs de lideratge i molts era conegut per ser un confident proper de Jeff Bezos, antic conseller delegat.

Jassy va liderar la creació d’Amazon Web Services (AWS), sens dubte un dels motors d’ingressos més importants per a la companyia en els últims anys. Sota la seva direcció, AWS es va convertir en una de les empreses de més ràpid creixement d’Amazon i ara representa més del 10% de les vendes totals d’Amazon. AWS ofereix serveis web i eines de computació en núvol a altres empreses amb una àmplia gamma d’aplicacions, cosa que els permet aprofitar les noves tecnologies sense construir-ho tot ells mateixos.

Jassy també va participar en el desenvolupament de moltes altres parts essencials per al model de negoci actual d’Amazon, com ara Prime Video i Alexa Skills, que milloren la seva solució de comerç electrònic existent; Serveis de mercat, que permeten als venedors de tercers crear la seva pròpia botiga a la plataforma d’Amazon; Kindle Direct Publishing, que permet als autors/editors autopublicar llibres; i les funcions d’AWS Lambda que permeten als clients una manera senzilla d’escriure codi que pugui executar ràpidament tasques de càlcul en grans conjunts de dades o automatitzar altres processos necessaris al seu negoci mitjançant recursos informàtics altament elàstics proporcionats per AWS.

Estil de lideratge de Jassy

A Andy Jassy se li atribueix el seu estil de lideratge positiu i per conrear una cultura on la gent té la llibertat d’innovar i col·laborar obertament. També va destacar la importància de crear un entorn on els empleats se sentin vists, escoltats i respectats. Aquest estil de lideratge ha ressonat molt més enllà de la tecnologia i les empreses minoristes d’Amazon, com ho demostren molts dels reconeixements d’Amazon, com ara ser nomenat un dels millors llocs per treballar als EUA.

Jassy entén que les empreses d’èxit es construeixen sobre una base de perspectives diverses, una gran experiència en àrees clau, agilitat per respondre ràpidament als nous reptes i comprensió de les necessitats dels clients. Prioritza les relacions sòlides dins dels equips i amb els companys externs per tal de garantir la col·laboració entre grups i departaments diferents. A més, és un defensor de “acabar bé”, és a dir, veure els problemes des del principi fins al final per aprendre dels errors per a oportunitats futures.

Coneixements de Jassy sobre el model de negoci d’Amazon

Andy Jassy és l’actual CEO d’Amazon, que ha estat una part important de l’èxit d’Amazon durant les dues últimes dècades. Des que es va incorporar a l’empresa el 1997, Jassy ha estat una part important del creixement i la transformació d’Amazon, proporcionant la seva visió del model de negoci i la cultura d’Amazon.

Jassy es va incorporar a Amazon el 1997 com a especialista en anàlisi de clients i ràpidament va ascendir al càrrec de vicepresident sènior abans de convertir-se en director general a principis d’aquest any. Durant el seu mandat a Amazon, Jassy va ser fonamental en el llançament i la gestió de la plataforma al núvol d’Amazon Web Services (AWS), que proporciona potència informàtica virtual a empreses de tot el món. També va tenir un paper clau per ajudar a donar forma a l’estratègia a llarg termini d’Amazon per al desenvolupament del mercat i les operacions de compliment.

andy jassy ceomims wall streetjournal

Una de les idees bàsiques de Jassy és que la centració del client hauria de constituir una base per a qualsevol empresa, independentment de la mida o la indústria. La seva visió era que la creació d’una gran experiència de client hauria d’estar al capdavant de tota la presa de decisions a tots els nivells d’una organització. Aquesta visió ha ajudat a impulsar moltes decisions preses a Amazon, que van des de grans inversions en personal i tecnologia fins a la creació de relacions amb els venedors utilitzats per milions per accedir als productes.

En segon lloc, Jassy també proposa que les empreses mantinguin “un biaix per a l’acció”, la qual cosa significa actuar ràpidament sobre les dades en lloc de centrar-se únicament en assoliments o fites destinades simplement a augmentar els preus de les accions o apaivagar els inversors o els membres del consell. A més, anima els líders a veure les decisions des d’una lent de pràctica a llarg termini en lloc de guanys a curt termini quan es tracta d’aspectes operatius o de màrqueting que probablement formen part de les operacions diàries de qualsevol organització. Aquesta mentalitat permet a les organitzacions suportar forces competitives alhora que mantenen el seu enfocament a oferir valor tant per als clients com per als accionistes al llarg del temps.

Finalment, Andy subratlla que les empreses han de tenir cert nivell de flexibilitat enfront de rigidesa a l’hora de respondre a les pressions competitives, així com als canvis interns provocats per la tecnologia o els canvis de demanda dels consumidors. La flexibilitat ofereix a les empreses l’oportunitat d’aprofitar les oportunitats més ràpidament en lloc d’estar lligades per processos estàtics sovint creats per l’habituació o la burocràcia organitzativa típica que potser ja no sempre són rellevants donats els avenços en les capacitats que ofereix la tecnologia actual.

Conclusió

El model de negoci global d’Andy Jassy depèn molt de la filosofia bàsica de Jeff Bezos d’un enfocament centrat en el client. Aprofitant les immenses capacitats i escala d’Amazon, Jassy ha estat capaç de proporcionar solucions innovadores recolzades per la tecnologia moderna, donant lloc a un creixement important dels beneficis.

El seu impuls per la innovació i les estratègies en constant evolució han mantingut Amazon al capdavant de la corba durant les últimes dues dècades i probablement ho continuarà fent en el futur. Amb Jassy ara al capdavant, es pot esperar que Amazon continuï creixent i segueixi sent un gegant indomable en el sector minorista.

etiquetes = empresa de tecnologia d’Amazon, indústria de computació en núvol d’Amazon, fundador d’Amazon Jeff Bezos, andy Jassy Amazon ceomims Wall Streetjournal, Andy Jassy Ceomims Streetjournal, Jassy Ceomims Wall Streetjournal, Jassy Bezos Ceomims Streetjournal, Jassy Bezos Amazon Ceomims Wall Streetjournal, Jassy Bezos Wall Streetjournal, Jassy Bezos Ceomims , tecnologia gian amazon, tecnologia cloud computing

Related Content
7 university snacks for students

Students are famous for their love of snacks. It’s usually Read more

11 menu ideas for student themed parties

Do you love the party? We bet yes! Like every Read more

5 Healthy Fast Food Alternatives for Students

According to the Centers for Disease Control and Prevention, more Read more

Is the Duncan Hines Cake Mix Dairy Free? |

Duncan Hines offers a variety of cake mixes and baking Read more

Leave a Comment